UARU

При печії зазвичай рекомендується щадний раціон

При печії зазвичай рекомендується щадний раціон

Людям, схильним до печії, зазвичай рекомендується щадний раціон із низьким вмістом кислоти.

Розвиток печії пов"язане із закиданням шлункового соку в стравохід – це викликає відчуття печіння та болю в грудях.

При схильності до неї медики радять уважніше стежити за харчуванням.

Гострі спеції, жирні та смажені страви, кислі фрукти чи овочі, алкоголь протипоказані тим, хто знайомий із печією не з чуток. Про те, які продукти рекомендується включати до раціону.

Мигдаль.

Цей горіх називають справжнім рятівником для тих, хто страждає від печії, він ефективно допомагає зменшувати хворобливі відчуття. Як треба їсти: повільно розжувати мигдаль до кашки у роті, а потім проковтнути масу.

Цільнозернові та продукти з низьким вмістом жиру.

У харчуванні людей із печією повинні бути цільнозернові макарони, хліб і крупи, а також знежирене молоко, нежирне м"ясо та риба.

Картопля.

Він вітається у будь-якому нежирному вигляді.

Овочі та фрукти з низькою кислотністю.

Вони допомагають протидіяти підвищеній кислотності. З овочів корисні огірки, кабачки, гарбуз, морква, броколі та цвітна капуста. Із фруктів – банани, виноград, манго, полуниця.

Імбир.

Також допомагає зменшувати неприємні симптоми печії. Головне: не переборщувати із кількістю.

Джерело: UkrHealth.ne

© 2011–2023 Медична довідка Вінницкої області
Мы в соціальних мережах: